Console Definice: EXIT

Console Definice: EXIT

Příspěvekod kurtkobajn » 04 prosinec 2011 21:09:05

Zdravím, mám problém s Consolovou aplikací http://paste.wlezley.eu/index.php/view/41843839

1. když zvolím nějakou volbu spustí to co má ale napíše pokračování stiskem libovolné klávesy a ukončí se to
2. tohle je druha část a místo -> Next bych chtěl Exit ale nevím definici :(
3. Jak se dá udělat grafická verze takového programu?

Prozatím děkuji a omlouvám se za tenhle post s C++ se teprve seznamuji :)
Naposledy upravil kurtkobajn dne 05 prosinec 2011 17:23:03, celkově upraveno 1
kurtkobajn
 
Příspěvky: 7
Registrován: 04 prosinec 2011 19:28:33

Re: Console Definice: EXIT

Příspěvekod Wlezley » 05 prosinec 2011 16:41:17

Až přijedu domů, tak se na to podívám a ukážu ti, jak se dá spousta věcí řešit elegantnějším způsobem. :)

Každopádně ukončení programu ti zařídí funkce exit(0); zavolaná kdekoliv v programu.
Reference: http://www.cplusplus.com/reference/clib ... dlib/exit/
Uživatelský avatar
Wlezley
 
Příspěvky: 316
Registrován: 24 září 2011 22:54:46
Bydliště: Plzeň
Projekt: Wlezley EU

Re: Console Definice: EXIT

Příspěvekod kurtkobajn » 05 prosinec 2011 21:08:40

Trochu sem si početl návody a přišel sem nato aby se to neukončilo :) Ted už jen to graficke zpracování :)
Nynější KOD je: http://paste.wlezley.eu/index.php/view/780022
kurtkobajn
 
Příspěvky: 7
Registrován: 04 prosinec 2011 19:28:33

Re: Console Definice: EXIT

Příspěvekod Wlezley » 06 prosinec 2011 02:47:49

Tak to je špatně už od základu. Udělal jsi jen to, že se ti spouští program znova, ještě navíc přes funkci system, což není nejlepší cesta, kudy jít.
Sleduj tehle kód: http://paste.wlezley.eu/index.php/view/93186946

A nechápu smysl otevírání BAT souborů. Proč to sakra nedáš do programu? Funkce ShellExecute() umí otevírat i hudební soubory výchozím přehrávačem zvoleným pro daný datový typ souboru.
Navíc existují i knihovny, který umí přehrávat třeba MP3 soubory, ogg, wma... Například libzplay http://libzplay.sourceforge.net/WELCOME.html
Uživatelský avatar
Wlezley
 
Příspěvky: 316
Registrován: 24 září 2011 22:54:46
Bydliště: Plzeň
Projekt: Wlezley EU

Re: Console Definice: EXIT

Příspěvekod kurtkobajn » 06 prosinec 2011 16:46:53

Díky za KOD a BAT tam mam protože sem v te době psaní byl zelenač uměl sem v C++ jen tak více mi šel BAT
kurtkobajn
 
Příspěvky: 7
Registrován: 04 prosinec 2011 19:28:33

Re: Console Definice: EXIT

Příspěvekod Wlezley » 06 prosinec 2011 22:47:29

Dobře. Jdem rád, že jsi napsal, ikdyž mi to tak trochu připomíná přepis mého BAT kódu z WS, ale budiž.

Btw.. Koukám tam na ty uzly toho tvýho if, else if, else if... na to máme v C++ switch(hodnota) { case 0: /*hodnota je 0*/ break; case 1: /*hodnota je 1*/ break; } :D
Uživatelský avatar
Wlezley
 
Příspěvky: 316
Registrován: 24 září 2011 22:54:46
Bydliště: Plzeň
Projekt: Wlezley EU

Re: Console Definice: EXIT

Příspěvekod kurtkobajn » 08 prosinec 2011 18:20:15

Ještě sem si vzpoměl ty BATy jsou tam protože oni spustí pisničku texty a u některých tabulator ke kytaře :) lépe se mi tak učí hrat nemusím vše hledat :D
kurtkobajn
 
Příspěvky: 7
Registrován: 04 prosinec 2011 19:28:33

Re: Console Definice: EXIT

Příspěvekod Wlezley » 08 prosinec 2011 23:10:36

To se dá všechno zařídit přímo v programu. :)
Uživatelský avatar
Wlezley
 
Příspěvky: 316
Registrován: 24 září 2011 22:54:46
Bydliště: Plzeň
Projekt: Wlezley EU

Re: Console Definice: EXIT

Příspěvekod kurtkobajn » 10 prosinec 2011 19:50:18

Učil sem se jak blesk a mam toto http://paste.wlezley.eu/index.php/view/68649808
Teď bych potřeboval vědět jak dát na pozadí obrázek :)
předem DĚKUJI
kurtkobajn
 
Příspěvky: 7
Registrován: 04 prosinec 2011 19:28:33

Re: Console Definice: EXIT

Příspěvekod Wlezley » 13 prosinec 2011 03:15:09

WinForms přes visual studio udělá kde kdo. To neni složitý.
Nicméně, obrázek (bitmapa - BMP) na pozadí okna se u WinAPI dá vykreslit pomocí GDI. Viz.: http://www.builder.cz/art/cpp/win_api_19.html
Osobně mám ale raději knihovnu GDI+, protože umí JPEG, GIF, PNG a ostatní formáty obrázků...
Uživatelský avatar
Wlezley
 
Příspěvky: 316
Registrován: 24 září 2011 22:54:46
Bydliště: Plzeň
Projekt: Wlezley EU

Re: Console Definice: EXIT

Příspěvekod kurtkobajn » 13 prosinec 2011 16:34:54

To je Win Form Aplikace? Ja sem to psal v projektu pro Win32 Aplikaci.
S tím Form dělam jen v C# v takem tom grafickem editoru :)
Jinak díky za ty BITMAPY.

EDIT: Díval sem se nato ale vůbec nemam paru jak to mam udělat Zlate C# akorat tam nevím jak zapsat otevření souboru :D
kurtkobajn
 
Příspěvky: 7
Registrován: 04 prosinec 2011 19:28:33

Re: Console Definice: EXIT

Příspěvekod Wlezley » 12 červenec 2013 06:12:47

To je Win32 Api. "Win Form" sem netahej, to je jako srovnávat Exodus a Deuteronomium. ;) :lol:
Uživatelský avatar
Wlezley
 
Příspěvky: 316
Registrován: 24 září 2011 22:54:46
Bydliště: Plzeň
Projekt: Wlezley EU


Zpět na C/C++

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


cron