[Zacatecnik] SQL

[Zacatecnik] SQL

Příspěvekod Ariczek » 17 červenec 2012 00:44:30

Jak se z javy pripojit k MySQL serveru ?

budeme potrebovat mysql ovladac pro JDBC :) http://dev.mysql.com/downloads/connector/j/ alias Connector - ten v eclipse dame do zalozky libraries u projectu kde chceme SQL :) (.jar soubor v tom archivu)

a samotnej kod uz je pak easy:

Kód: Vybrat vše
package basic.sql;

import java.sql.Connection;
import java.sql.DriverManager;
import java.sql.ResultSet;
import java.sql.ResultSetMetaData;
import java.sql.SQLException;
import java.sql.Statement;

public class BasicConnect {

   public static void main(String[] args) {
      try {     // pokud tohle hodi chybu, neudelali jste to spravne s tim connectorem :)
         Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver");
      } catch (Exception e) {
         System.out.println("Chyba driveru");
         System.out.println(e.toString());
      }
      
      try {
      // pripojeni k db
         Connection conn = DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://localhost:3306/jmeno_db","username","heslo");
         
         Statement st = conn.createStatement();
         ResultSet rs = st.executeQuery("Select * from table");
         
         ResultSetMetaData meta = rs.getMetaData();
         
         while (rs.next()) {
            for (int i = 1; i <= meta.getColumnCount(); i++) {
               System.out.print(meta.getColumnName(i) + ":");
               System.out.println(rs.getString(i));
            }
            
         }
      } catch (SQLException e) {
         e.printStackTrace();
      }
   }
}


Pro rejpaly: tohle neni dalsi cast tutorialu !
Jen sem si s tim ted hral a zkousel, tak to sem dam nez to zapomenu :P
Nekdy priste se podivam na nejaky Hibernate nebo neco podobnyho pro praci s DB :)
Ariczek
 
Příspěvky: 51
Registrován: 21 říjen 2011 10:54:52

Zpět na Java

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


cron