PHP Frameworky, aneb jaké Frameworky využíváte?

PHP Frameworky, aneb jaké Frameworky využíváte?

Příspěvekod Fiki » 18 říjen 2011 10:08:44

Zdravím,

Přicházím se sem poptat co další vývojáři používají za FW, já osobně používám zahraniční FW, který se nazývá CodeIgniter, který umožňuje rychlý vývoj. Mám pro něj sepsáno už hromadu pluginů.

Dále jsem dříve používal nette, ale přešel jsem na CI, protože neměla plnou podporu MVC.

Co používáte vy?
Uživatelský avatar
Fiki
 
Příspěvky: 8
Registrován: 18 říjen 2011 10:05:57

Re: PHP Frameworky, aneb jaké Frameworky využíváte?

Příspěvekod Wlezley » 18 říjen 2011 12:28:52

Mozek :D

Né, já nepoužívám žádný FW. :D Moje chyba, řeknete si. Popravdě jsem tohle nikdy nemusel řešit. :flex: Ale NecroVisioN používal něco, nevím už co to bylo, ale docela to chválil. Něco na ulehčení práce s DB, nebo tak něco. Osobně myslím že to byla blbost, když máme PDO. :tongue_ss:

Já prostě FW neřešim. Kdybych dělal něco rozsáhlejšího, asi bych (s pomocí známých) napsal vlastní. A když bych nedělal rozsáhlý projekt, nepoužil bych FW. Možná pár tříd z mojich PHP snippetů, pár věcí co jsem tu kdysi vařil z vody. :drunk:
Uživatelský avatar
Wlezley
 
Příspěvky: 316
Registrován: 24 září 2011 22:54:46
Bydliště: Plzeň
Projekt: Wlezley EU

Re: PHP Frameworky, aneb jaké Frameworky využíváte?

Příspěvekod Fiki » 18 říjen 2011 15:47:13

Wlezley píše:Mozek :D

Né, já nepoužívám žádný FW. :D Moje chyba, řeknete si. Popravdě jsem tohle nikdy nemusel řešit. :flex: Ale NecroVisioN používal něco, nevím už co to bylo, ale docela to chválil. Něco na ulehčení práce s DB, ......


Ulehčení práce s DB nebo zabezpečení? Pokud šlo o zabezpečení tak na to je česká dibi http://dibiphp.com/cs/quick-start
Uživatelský avatar
Fiki
 
Příspěvky: 8
Registrován: 18 říjen 2011 10:05:57

Re: PHP Frameworky, aneb jaké Frameworky využíváte?

Příspěvekod Wlezley » 18 říjen 2011 21:47:41

Vážně nevím, to by chtělo zeptat se necra. :unsure:

EDIT: Jo, DIBI, to je ono! :tongue_ss: :hypocrite:
Uživatelský avatar
Wlezley
 
Příspěvky: 316
Registrován: 24 září 2011 22:54:46
Bydliště: Plzeň
Projekt: Wlezley EU

Re: PHP Frameworky, aneb jaké Frameworky využíváte?

Příspěvekod Roentgenium » 22 leden 2012 23:08:25

Používam CakePHP. Zatiaľ som nič velké neurobil, no teraz robím taký menší redakčný systém. Možno sa pýtate prečo, keď existuje mnoho r.s. zadarmo. Je to z časti aj moja lenivosť, pretože sa mi nechce študovať cudzí kód, proste mám lepší pocit keď si niečo naprogramujem sám než si to len sťiahnem. A okrem toho je to dobrá cesta zdokonaliť sa v programovaní kedže nemám toľko skúseností.

Niekde som čítal že CakePHP je v porovnaní s Code Igniterom pomalší no po kvázi "optimalizácii" môjho kódu sa mi stránka načíta na localhoste pod 1s. ( kvázi preto, lebo som tam mal nezmyselne vela volaní funkcií )
Roentgenium
 
Příspěvky: 1
Registrován: 22 leden 2012 22:36:29

Re: PHP Frameworky, aneb jaké Frameworky využíváte?

Příspěvekod Wlezley » 23 leden 2012 10:57:15

Roentgenium píše:....
mám lepší pocit keď si niečo naprogramujem sám než si to len sťiahnem. A okrem toho je to dobrá cesta zdokonaliť sa v programovaní kedže nemám toľko skúseností.

Plně souhlasím. :)

Roentgenium píše:....
Niekde som čítal že CakePHP je v porovnaní s Code Igniterom pomalší no po kvázi "optimalizácii" môjho kódu sa mi stránka načíta na localhoste pod 1s. ( kvázi preto, lebo som tam mal nezmyselne vela volaní funkcií )

Pod 1s, tím myslíš.. kolik tak milisekund? Můj osobní názor je, že 200 by šlo, 500 je dost a 1000 je moc. :D Ale chápu, localhost - na pořádným serveru to bude špalat jinak. :flex:

Díky že ses podělil. :)
Uživatelský avatar
Wlezley
 
Příspěvky: 316
Registrován: 24 září 2011 22:54:46
Bydliště: Plzeň
Projekt: Wlezley EU

Re: PHP Frameworky, aneb jaké Frameworky využíváte?

Příspěvekod hisgrak » 06 srpen 2012 15:22:55

Zajímavá debata.
Já po několika letech, co dělám "tak trochu" do PHP, jsem se začal seznamovat s Nette.
Osobně hodně lituju toho, že jsem se do toho nepustil dříve, protože jsem začal objevovat krutopřísný výhody nejen nette,
ale každýho trochu vyzrálejšího frmeworku. V prvé řadě je to automatizace rutinních operací které každej musí dělat.
Validace vstupů a výstupů, což zabere minimáloně 70% času.

Když jsem vyvářel poslední svou větší aplikaci na svém pseudoFW, tak jsem se vážně málem zbláznil když jsem psal asi popadesátý

Kód: Vybrat vše
if (isset($_GET["id]) && !empty($_GET["id"]) && is_numeric($_GET["id]))
{
 ...
}

a to nemluvím o validaci na straně klienta.

Další výhodou je určitě, že když se někdo naučí v nette/zend a není to úplnej trotl, tak může jít dělat prakticky kamkoli, kde programují v PHP.
Dřív jsem si taky myslel, že když si něco nenaprogramuju od začátku a použiju byť jedinou cizí knihovnu tak budu looser, ale pravdou byl úplnný opak: byl jsem looser, protože jsem neuměl šetřit vlastní čas.
hisgrak
 
Příspěvky: 2
Registrován: 06 srpen 2012 15:11:32

Re: PHP Frameworky, aneb jaké Frameworky využíváte?

Příspěvekod Wlezley » 07 srpen 2012 14:07:37

Ad to ověřování hodnot... Co ti brání, napsat si na to vlastní třídu? :D Hele, neříkám že frameworky jsou uplně blbý, ale nejlíp poznáš ten jazyk, když "ztrácíš čas" právě na těch banalitách. :P

Pochopitelně dřív nebo později většina pý-ejdž-pý-čkařů přejde na nějakej framework, protože po nějakým čase to začne bejt šílená nuda. :)
Uživatelský avatar
Wlezley
 
Příspěvky: 316
Registrován: 24 září 2011 22:54:46
Bydliště: Plzeň
Projekt: Wlezley EU


Zpět na PHP

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


cron